Infosessie: zorgkundige

Heb jij interesse om in de zorgsector aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de gratis infosessie ZORGKUNDIGE van Huis van het Leren ism VDAB en luister naar het inspirerende verhaal van de Vietnamese Diem.

Diem verhuisde voor de liefde naar West-Vlaanderen. In haar geboorteland werkte ze in een reisbureau, maar de liefde voor de zorgsector was altijd aanwezig. Samen met haar mama nam ze destijds de zorg voor haar grootmoeder thuis op zich.
Diem startte in 2020 de opleiding zorgkundige bij Familiezorg. Corona gooide roet in het eten waardoor de opleiding iets langer duurde dan voorzien. Diem vertelt dat de opleiding niet te onderschatten is, er komt veel bij kijken, zowel qua leerstof als op het vlak van handelingen. Een extra barrière voor Diem als anderstalige is natuurlijk de Nederlandse taal. Diem sprak al Frans, maar volgt nu al een aantal jaar NT2. Het mondmasker bemoeilijkt soms extra de verstaanbaarheid. Maar dankzij de onvoorwaardelijke steun van haar man, de hulp van de docenten en van de stagebegeleider studeerde Diem in juli af.
Intussen werkt Diem in een WZC in Elverdinge. Een zware job met onregelmatige uren, maar heel fijn om te doen, vindt ze zelf. De dankbaarheid van de patiënten is heel motiverend. Diem leerde heel veel tijdens de opleiding, maar op de werkvloer leer je nog elke dag bij, glundert ze.

Benieuwd naar het volledige verhaal van Diem? Wil je meer weten over de opleiding zorgkundige, de combi studeren/gezin/werk, praktische tips krijgen, …? We beantwoorden graag je vragen tijdens deze interactieve infosessie.

PRAKTISCH:

  • infosessie opleiding zorgkundige
  • vrijdag 10 december om 14.00u
  • online via Teams
  • voor volwassenen met interesse in de opleiding zorgkundige