Infosessie: verpleegkundige

Heb jij interesse om in de zorgsector aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de gratis infosessie VERPLEEGKUNDE van Huis van het Leren ism VDAB en luister naar de inspirerende verhalen van Antonella en Gwenny.

Antonella werkte in Italië als opvoedster, maar raakte wat uitgekeken op haar functie. Toen haar man voor zijn job naar België kwam, gaf dit Antonella het laatste duwtje in de goeie richting om het carrièregewijs over een andere boeg te gooien. De interesse voor de gezondheidssector was altijd al aanwezig en nu ging Antonella er voluit voor!
Ze volgde de 3-jarige opleiding verpleegkunde bij HBO Verpleegkunde Ic Dien en studeerde in februari 2018 af. Ze kon meteen aan de slag op haar laatste stageplaats met een vervangingscontract. Daarna koos Antonella voor locomotorische revalidatie, echt haar ding, zo blijkt. Deze ijverige dame heeft de smaak te pakken: intussen is ze ook bezig aan de brugopleiding bachelor.

Benieuwd naar het volledige verhaal van Antonella en Gwenny? Wil je meer weten over de opleiding verpleegkunde, de combi studeren/gezin/werk, praktische tips krijgen, …? We beantwoorden graag je vragen tijdens deze interactieve infosessie.

PRAKTISCH:

  • infosessie opleiding verpleegkundige
  • donderdag 20 januari van 13.00u tot 14.00u
  • online via Teams
  • voor volwassenen met interesse in de opleiding verpleegkundige

Gwenny oefende een administratieve job uit, maar had altijd al een voorliefde voor verpleegkunde. Uiteindelijk hakte ze de knoop door en begon ze aan de 3-jarige opleiding bij Ic Dien.

Het bleek niet evident te zijn om op latere leeftijd opnieuw op de schoolbanken te zitten, zeker in combinatie met twee kindjes. Maar dankzij de onvoorwaardelijke steun van haar omgeving en haar niet-aflatend doorzettingsvermogen, behaalde Gwenny haar diploma.

Gwenny deed een aantal keer stage op de revalidatiedienst van het ziekenhuis en merkte meteen dat ze daar op haar plaats zat. Sindsdien is ze dan ook verpleegkundige op deze dienst in AZ Delta, net als collega-vriendin Antonella.