Infosessie: verpleegkundige

Interesse in de door VDAB erkende opleiding tot verpleegkundige?
Schrijf je gratis in voor de infosessie op 24/09 georganiseerd door Huis van het Leren en laat je inspireren door Laura, een 26-jarige verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis.

Laura startte na haar middelbaar met de opleiding verpleegkunde, maar moest wegens familiale omstandigheden noodgedwongen stoppen en beginnen werken.

De zorgsector bleef Laura echter aanspreken, dus stapte ze naar de VDAB voor meer informatie. Op die manier kreeg Laura een tweede kans en behaalde ze in januari haar graduaat verpleegkunde bij Ic Dien. Ze werkte eerst een tijdje in een woonzorgcentrum, maar koos onlangs voor een job als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis.

Tijdens de infosessie krijg je veel praktische tips over de opleiding en de job. Een greep uit Laura’s ervaringen: “Een goeie planning en ondersteund worden door het thuisfront is heel belangrijk. Motivatie doet ook enorm veel. Bekijk vooraf goed de financiĆ«le kant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De begeleiding van de school is persoonlijk en praktijkgericht. Iets wat me enorm geholpen heeft.”
En over de job als verpleegkundige: “Het is een job met geen evidente uren en er komt veel op je af, maar als je de job graag doet, kan je dat wel relativeren. Daarnaast is het contact met de patiĆ«nten fijn en blijf je elke dag bijleren.”
Ook interesse in een job als verpleegkundige en wil je graag meer weten?
  • infosessie opleiding verpleegkundige
  • vrijdag 24 september van 10.00u tot 11.00u
  • online via Teams
  • voor volwassenen met interesse in de opleiding verpleegkunde