Team Huis van het Leren

Huis van het Leren: wie zijn we, wat doen we? We stellen jullie graag ons team voor!

Robin is sinds januari 2020 als leerloopbaanbegeleider aan de slag voor het LIO-project (Learning Inside Out) bij Huis van het Leren.

Een woordje uitleg bij het LIO-project: de dienstverlening van Leerwinkel West-Vlaanderen wordt toegankelijk gemaakt voor de gedetineerdenpopulatie in de gevangenissen van Ieper, Ruiselede en Brugge. De leerloopbaanbegeleiding kan bestaan uit het behandelen van informatievragen, het voeren van informatiebemiddelingen en/of het opzetten van begeleidingen met de nodige aandacht voor nazorg. De dienstverlening maakt de brug naar buiten door continuering van de leerloopbaanbegeleiding na detentie te realiseren.

Robin aan het woord: “Deze job vormt een mooie combinatie van mijn twee diploma’s (criminologie en een lerarenopleiding), namelijk onderwijs binnen de gevangeniscontext. Concreet werk ik in de gevangenis van Brugge en Ruiselede.

De omgeving van een gevangenis is enorm boeiend en uitdagend. Iemand een lichtpuntje aanbieden tijdens zijn of haar detentieperiode bezorgt me veel energie. En uiteraard geeft het extra veel voldoening als de student in kwestie goede punten behaalt 😉.”