Infosessie: verpleegkundige

Interesse in de door VDAB erkende opleiding tot verpleegkundige?
Schrijf je gratis in voor de infosessie op 3/9 georganiseerd door Huis van het Leren en luister naar het boeiende verhaal van Lars.

Als prille dertiger haalde Lars geen voldoening meer uit zijn bureaujob, kreeg hij door herstructurering zijn ontslag en kwam hij daarna via een kennis terecht bij ziekenvervoer. De gezondheidssector bleek Lars zijn ding te zijn en via via vernam hij dat de VDAB ook opleidingen in deze sector aanbiedt. Lars informeerde zich en startte op 32-jarige leeftijd de verpleegkunde opleiding bij HBO Verpleegkunde Ic Dien.

Intussen is Lars 4 jaar afgestudeerd en werkt hij als zelfstandige in de thuisverpleging. Hij volgde ook een postgraduaat wondzorg en start binnenkort de brugopleiding bachelor. In de toekomst les geven in de graduaatsopleiding verpleegkunde lijkt Lars ook fijn. Wat een gedrevenheid!

Tijdens de infosessie krijg je veel praktische tips over de opleiding en de job. “Een goeie planning en ondersteund worden door het thuisfront is heel belangrijk. Zich flexibel opstellen en openstaan voor mensen. Soms moet je op je strepen durven staan bij de ietwat minder meegaande patiënten, maar dat is iets waarin je groeit, zeker ook dankzij de stage tijdens de opleiding.”
En het mooiste aspect aan de job? “Het geeft elke dag opnieuw veel voldoening om er te zijn voor de mensen en nuttig werk te leveren.”
Net als Lars gebeten door de gezondheidssector en wil je graag meer weten?
  • infosessie opleiding verpleegkundige
  • vrijdag 3 september van 9.30u tot 10.30u
  • online via Teams
  • voor volwassenen met interesse in de opleiding verpleegkunde