Oscar oefent Nederlands

Binnen het project SIREE gingen we op zoek naar vrijwillgers, om tijdens corona Nederlands te oefenen met anderstaligen. Oscar is één van die anderstaligen. 

Hallo, Ik ben Oscar Rodriguez. Ik ben vorig jaar met mijn gezin naar België gekomen. Ik ben in December begonnen om het Nederlands te studeren. Ik was altijd druk met mijn lessen en ging ik ook naar praattaffels om meer Nederlands te oefenen. Ik zat in Niveau 3 wanneer de coronavirus quarantaine gestart heeft. Dus het was moeilijk om Nederlands te oefeningen omdat ik altijd thuis was. Ik was heel gepreoccupeerd!

Dan Leerwinkel en Huis Van Het Leren heeft een programma gestart waar vrijwilligers werkten en praatten met mensen, zoals ik, die moeten Nederlands oefenen en thuis blijven. Dus startte ik met Kevin om te praten. Hij is een jonge man en wij klikten heel snel. Wij spraken twee of drie keer per week voor een uurtje via Zoom of Skype gedurende de quarantaine. Ik ben blij dat nu mijn Nederlandse woordenschat en uitspraak beter zijn! Ik ben dankbaar van Leerwinkel en Huis Van Het Leren voor deze programma!”

Wil je zelf ook Nederlands oefenen? 

Maak dan hier een afspraak.