Konstanze oefent Nederlands

Binnen het project SIREE gingen we op zoek naar vrijwillgers, om tijdens corona Nederlands te oefenen met anderstaligen. Konstanze is één van die anderstaligen. 

We praten regelmatig één of twee keer per week met Linda. Ik vind dat erg leuk omdat ik de taal op een prettige en stressvrije manier kan oefenen. Ik denk dat ik geluk heb gehad, want ze is een zeer beschikbaar en vriendelijk persoon. Ze heeft me veel geholpen om mezelf uit te dagen in de zin dat ik ideeën in het Nederlands moet uitdrukken zonder daarvoor een beroep te doen op andere talen.

Gesprekken zijn als praten met een vriendin, ik vertel haar hoe mijn dag verliep, wat ik van plan ben te doen, dingen van de week, mijn routine en vanaf daar beginnen we te praten. 

Ik raad het zeker aan omdat het een ontspannen geval is om dingen te horen en te zeggen, om nieuwe manieren te kennen om dingen te zeggen en om de omgang met de taal beetje bij beetje te verbeteren

Wil je zelf ook Nederlands oefenen? 

Maak dan hier een afspraak.