Hilde en Mahdi oefenen samen Nederlands

Binnen ons SIREE-project zijn we op zoek gegaan naar vrijwilligers om online Nederlands te oefenen met anderstaligen.

Hilde en Mahdi vertellen jullie graag over hun ervaringen.

[ld_testimonial style=”testi_s04″ align=”text-center” enable_shadow=”” title=”Hilde” title_color=”rgb(7, 38, 140)” pos_color=”rgba(7, 38, 140, 0.703)” fill_color=”rgb(231, 240, 249)”]Hallo, ik ben Hilde en woon in Antwerpen.

Door de coronacrisis kwam er bij mij tijd vrij, gezien mijn gewone bezigheden even ‘on hold’ kwamen te staan. Toevallig ben ik in contact gekomen met het Huis van het Leren met de vraag om via telefoon, chat , . . . anderstaligen hun Nederlands te laten oefenen.

Zo ben ik in contact gekomen met Mahdi, een jonge Irakees die met zijn familie in Menen woont. Wij bellen via what’s app om de 2 dagen gedurende 45 à 50 minuten. Best wel intensief maar wat een verrijkende ervaring! Mahdi’s gedreven en heel gemotiveerd om onze taal onder de knie te krijgen. Hij spreekt trouwens al vrij goed Nederlands. Ik bekijk het ook als een win-win: Mahdi:oefent zijn Nederlands, ikzelf geniet ervan om kennis te maken met andere culturen en iets te kunnen bijdragen aan de verdere integratie van iemand die ongelooflijk gedreven is om hier een leven op te bouwen voor zichzelf en zijn familie.[/ld_testimonial]

[ld_testimonial style=”testi_s04″ align=”text-center” enable_shadow=”” title=”Mahdi” title_color=”rgb(7, 38, 140)” pos_color=”rgba(7, 38, 140, 0.703)” fill_color=”rgb(231, 240, 249)”]Ik ben Mahdi. Ik kwam naar België als vluchteling. Mijn situatie was moeilijk omdat mijn gezond erg slecht was. Ik heb 4 operaties ondergaan.

Ik kon niet met artsen spreken in het ziekenhuis dus besliste ik om Nederlands teleren.

Ik lees elke dag Belgische  artikels, praat met mensen in de straat in winkels.

Tijdens decoronacrisis heb ik met Hilde gesproken.

Ik was verbaasd want ik dacht dat ze lerares is.

want ze praat trager en duidelijker en  we zijn nog aan het bellen

Het is een hele mooie ervaring.[/ld_testimonial]