Taalbazaar gaat digitaal

Binnen ons SIREE project helpen wij bestaande praattafels ook digitaliseren, onder meer door middel van ondersteuning van digital coaches. 

“Ik wilde graag de werking van onze praattafel Taalbazaar online verder zetten. Ik las over het initiatief van Huis van het Leren vzw en het Agentschap voor Integratie en Inburgering en nam contact op met een digital coach. Tijdens het gesprek kreeg ik praktische tips, een fiche met info over het gebruik van ZOOM werd me gemaild. Ondertussen hebben we twee ZOOM-sessies achter de rug met een tiental deelnemers. Het is en blijft een zoektocht naar de ideale methode maar de digital coach nam achteraf opnieuw contact op en het is een zoektocht die we SAMEN doen. Het loont zeker de moeite, vele nieuwkomers waren blij om even uit hun kleine ‘bubbel’ te komen.”

Wil je zelf ook jouw initiatief digitaliseren?

Dan kan je hier alle informatie terugvinden.