Nele vrijwilligt

Nele Braem is binnen ons SIREE project vrijwilliger en oefent op regelmatige basis én online Nederlands met Homa! 

“Sinds het uitbreken van de Corona-crisis ben ik op mijn werk terug gevallen op 50% werken- 50% tijdelijke werkloosheid door overmacht.  Thuis zitten en niks doen, zijn niet mijn sterkste eigenschappen en daarom ging ik op zoek naar een nuttige hobby of bezigheid.  Toen ik via Linkedin de oproep van de Leerwinkel zag om vrijwilligerswerk te doen, was ik direct verkocht.  Zo leerde ik een 3tal weken terug via video what’s app Homa kennen, een 41 jarige dame uit Iran.  Homa is sinds een 2tal jaren in België samen met haar 2 kinderen, haar man kwam recent ook.  Ze is heel gemotiveerd het Nederlands onder de knie te krijgen en spreekt het ook al aardig goed.  In de voormiddag volgt Homa dagelijks Nederlandse les (nu ook online) en 2x/ week bellen wij mekaar voor een gesprek via video what’s app.  Zo week ik o.a. al dat ze een hond heeft, gisteren met het gezin een grote wandeling deed langs de Leie en veel meer.  Het is een spontane, goed lachse, gemotiveerde vrouw.  Dat heb ik van bij ons 1e contact gemerkt.  Ook mijn kinderen van 8 en 10 jaar kennen Homa nu al en zijn blij als we haar bellen.  Het is een fijn contact en ook voor mij- ondanks dat de opzet het oefenen van het Nederlands is- zijn deze wekelijkse gesprekken een fijne verademing in deze ‘blijf in je kot’ periode!  Ik kan het alleen maar aanraden en ook na deze crisis wil ik me verder engageren!  Het zou jammer zijn dat dit stopt.”

Wil je zelf ook vrijwilliger worden? 

Dan kan je hier alle informatie terugvinden.