Online praattafels

Onze cliënten zijn op zoek naar manieren om hun Nederlands verder te oefenen tijdens deze Corona periode. Voor het aanleren van luister, lees- en schrijfvaardigheden is veel online materiaal beschikbaar, het inoefenen van de Nederlandse taal (lees: spreken) daarentegen is veel minder evident vandaag door de Corona maatregelen.

Daarom gaat Huis van het Leren vzw op zoek naar vrijwilligers om een virtueel buddy-systeem op te zetten voor haar cliënten en verwijst ze haar cliënten door naar online praattafels.

Samen met de Stad Brugge zette Huis van het Leren vzw een samenwerking op om vrijwilligers die betrokken zijn bij de praattafel in Brugge en digitale ondersteuning wensen te helpen de omschakeling te maken face-to-face praattafels naar online praattafels.

De digital coaches van Huis van het Leren vzw gaan met de vrijwilliger na welk medium hun voorkeur wegdraagt en geven bruikbare tips mee om tot werkbare online taaloplossingen te komen voor anderstaligen.

 

Ook interesse? 

Stuur een mailtje naar info@huisvanhetleren.be